Telefon: +381 61 19 88 921

Dana 27.05. 2023.god. sa početkom u 12.10 sati održana je Izborna Skupština Udruženja. Skupština je održana u rest. Doma Vazduhoplovstva u Zemunu. Skupštini su prsustvala 63 člana i postojala je većina za punopravno odlučivanje. Tom prilikom usvojene su Izmene i dopune Statuta Udruženja, i prema tim izmenama izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor.

U Upravni odbor izabrani su: Dmitar Vukelić, Đurđa Ostojić, Sava Benković, Milica Maravić, Milan Radulović, Đuro Maravić Crnja, Đuro Maravić Čort, Petar Radojčić, Goran Mamula, Mića Stojković i Slobodan Vukelić. U Nadzorni odbor izabrani su: Milan Kosanović, Ljilja Danilović i Ljilja Stepić. Posle uspešno završenog rada produžili smo sa druženjem uz bogatu trpezu i muziku. U muzičkom delu zabavljala nas je Ženska grupa "Od bisera ogrlica " i hrmonikaš Dragutin Dobrić. Pevale su se naše pesme i oživeli smo uspomene na Drežnicu i Jasenak. Sledeće druženje zakazali smo za 11. Novembra 2023.god. u hotelu "Majestic " u Beogradu. Planirajte i dođite! Dobrodošli!

Slike pogledajte ovde!

U subotu 27.05.2023. godine od 12 sati u restoranu Doma vazduhoplovstva u Zemunu održaće se prolećeno druženje našeg Udruženja. Javiti dalje i potvrditi dolazak.

Dmitar Vukelić

Svim članovima, prijateljima i sipatizerima Udruženja Drežničana i Jasenčana čestitamo Slavu Sv. Đurđa - Đurđevdan.

 

Đurđevdan slave Vukelići, Tomići, Trbovići, Radojčići, Ivoševići, Ćupurdije i Zrnići.

Upravni odbor Udruženja.

 

Udruženje Drežničana osnovano je 09.05.1991. godine u Beogradu. Od tada su prošle 32 godine uspešnog delovanja i rada. 1997. godine Udruženju su pristupili Jasenčani koji žive u Beogradu, i od tada Udruženje nosi naziv Udruženje Drežničana i Jasenčana u Beogradu.
Udruženje je aktivno prikupljalo sredstva za obnovu crkve Rođenje Presvete Bogorodice - Male Gospojine u Drežnici, i do Juna 1991. godine preko YU banke poslalo novčana sredstva u iznosu od preko 28000 DM (Njemačke marke). Ukupan prilog od strane Udruženja  za obnovu crkve u Drežnici iznosi  oko 80000 €. Pored ove aktivnosti Udruženje je prikupilo pomoć za narod Drežnice i Jasenka, i pomoglo u opremanju SKUD "Đurđevdan " iz Drežnice.
Kada su katastrofalne poplave zadesile R Srbiju Udruženje je prikupilo pomoć u novcu i odeći koji su predati nadležnim centrima.
Kroz sve ovo vreme Udruženje opstaje i razvija se.
09.05.2023. su članovi Upravnog odbora održali svečanu sednicu U.O. i obeležili 32. rođendan našeg Udruženja.
Svim članovima Udruženja Drežničana i Jasenčana  čestitam značajni jubilej i pozivam ih da 27.05.2023. godine dođu na Skupštinu i prolećno druženje.  Skup će se održati u restoranu Doma Vazduhoplovstva u Zemunu sa početkom u 12 časova. Dobrodošli!

S leva na desno; Mirjana Zrnić, Dmitar Vukelić, Đurđa Ostojić, Mića Stojković, Milica Maravic i Đuro Crnja Maravić. Foto Mirjana Zrnić

-

Đuro Čort, Dmitar Vukelić i Đurđa Ostojić

Milica Maravić i Đuro Maravić

Mićo, Mirjana i Milica

-

Lazar Kosanović uručuje Godišnjak Ratnika i njihovih potomaka 1912-1918.

-

 

 

На основу члана 18., 21., 25. и 32. Статута Удружења Дрежничана и Јасенчана у Београду,

С А З И В А М

Изборну седницу Скупштине Удружења Дрежничана и Јасенчана у Београду која ће се одржати дана 27.05.2023. године, са почетком у 12,00 часова у Дому ваздухопловства у Земуну, са следећим

Д Н Е В Н И М  Р Е Д О М:

1. Избор Радног председништва.

2. Избор записничара и два оверивача записника.

3. Усвајање записника са претходне седнице Скупштине Удружења.

4. Доношење одлуке о усвајању Измена и допуна Статута Удружења.

5. Доношење одлуке о усвајању пречишћеног текста Статута Удружења.

6. Доношење одлуке о избору чланова Управног одбора и чланова Надзорног   

    одбора Удружења за наредни мандатни период. 

7. Усвајање финансијског извештаја и завршног рачуна Удружења за 2022. годину   

    и

8. Усвајање извештаја о раду Управног одбора Удружења.

 Београд, 21.04.2023. године

                                                                        ПРЕДСЕДНИК УПРАВНОГ ОДБОРА

                                                                                 Дмитар Вукелић, с.р.

Предлог измена и допуна Статута Удружења

Статут Удружења 2010-11-13