Telefon: +381 61 19 88 921

 

Члановима Удружења, Дрежничанима и Јасенчанима, пријатељима и симпатизерима честитамо велики хришћански празник рођење Исуса Христа - Божић.

Поштујући нашу традицију градимо и јачамо себе и своју породицу и наше Удружење. Нека је срећно и берићетно!

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Управни одбор Удружења

 

 

Svim pravoslavnim vernicima, koji slave praznik Svetog Ignjatiju, čestitamo krsnu slavu sa željom da je provedu sa svojim najmilijima i najbližima u miru, zdravlju, sreći i slozi. Neka vam ovaj, a i svaki naredni dan donese radost i zadovoljstvo. Srećna slava!

 

 Sv. Ignjatiju slave Benkovići, Bosnići, Radulovići.

 

Upravni odbor Udruženja

 

 

Udruženje Drežničana i Jasenčana u Beogradu odalo je poštu pobijenim, zaklanim i spaljenim Srbima Drežnice, Breznog i Jasenka na Aranđelovdan 21.11.1944. godine. Taj zločin izvršile su oružane formacije (Ustaše) NDH nad civilima u selima Lokva,Zrnići,Nikolići, Papeži, Kuboti, Radlovići, Brezno i Jasenk. U krvavom piru ubili su, zaklali ili žive spalili ukupno 183 žitelja navedenih sela. Pobijeni su bili starosti od tek rođene djece do žena i staraca.
Parastos smo dali u crkvi Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene na Voždovcu. Pomen je služio prota Nedeljko Marijanović.

Posle parastosa smo se družili uz kafu i sokove. Prisutni su preuzeli kalendare za 2022.godinu.

 

SLAVA SVETI NIKOLA

 

Našim članovima, zemljacima, simpatizerima i svim ostalim građanima koji slave Svetog Nikolu čestitamo krsnu slavu sa željom da ovaj i sve naredne dane provedu u zdravlju, slozi i radosti. Slavu Sveti Nikola slave Maravići,  Kosanovići i Kovačevići. Slavili za mnogo godina u blagostanju i sreći.

 

 

GRAD BEOGRAD PROSLAVIO JE SVOJU SLAVU SPASOVDAN
Veliki broj Beograđana i vernika u ltiji povodom praznika Vaznesenje Hristovo Spasovdan obelezilo je gradsku slavu Spasovdan. Ovaj praznik uspostavio je despot Stefan Lazarević po dodeljivanju prestolnice Beogradu. Liturgiju je predvodio Patrijah srpski gospodin Porfirije uz prisustvo velikog broja sveštenika, predstavnika grada, Vojske i policije. Srećna slava Beograde!
Slike mozete pogledati ovde.

Pristupnica

Pristupnicu za članstvo u Udruženju drežničana i jasenčana Beograd, možete preuzeti ovde.

pristupnica (45.7kB)

pristupnica (38.5kB)

Sačuvajmo nasleđe

Vaš kutak

Vaše priloge, predloge, vesti ili primedbe pošaljite na
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt Info

Udruženje Drežničana i Jasenčana Beograd

Adresa: 11040 Beograd, Ustanička 53
PAK 163942
Tel: 061 / 19 88 921
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.