Telefon: +381 61 19 88 921

Radovi u Drežnici
U organizaciji mjesnog odbora Drežnica organizirana je radna akcija na krčenju zemljišta za izgradnju mrtvačnice i prostora za parkiranje.

Mjesni odbor Drežnica površinski je najveći mjesni odbor grada Ogulina te na svom području ima desetak grobalja. U planu je izgradnja mrtvačnice u centru mjesta pored centralnog groblja čime bi se zadovoljile potrebe svih stanovnika Drežnice. Najbliža mrtvačnica je u Ogulinu koji je udaljen 40-ak kilometara što mještanima stvara problem prilikom ukopa svojih najmilijih. Građevinska dozvola za izgradnju mrtvačnice u Drežnici će biti izdana narednih dana te će se po izdavanju iste raspisati natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju prve faze obzirom da su u Proračunu za 2020. godinu osigurana financijska sredstva.

Predsjednik mjesnog odbora Drežnica Đorđe Tomić zahvaljuje se Gradu Ogulinu i Vijeću srpske nacionalne manjine grada Ogulina na pomoći oko organizacije radne akcije. Tomić ističe da je zadovoljan odazivom mještana Drežnice na radnoj akciji te ističe da su Drežničani voljni pružiti punu pomoć prilikom izgradnje mrtvačnice i uređenja prostora oko nje. Drežničane je na radnoj akciji obišao predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Ogulinu Ranko Višnić.

Proteklog tjedna na području Drežnice počelo je i održavanje nerazvrstanih cesta koje su uništene a zbog dobro poznatih problema oko ponovljenih izbora za gradsko vijeće i kasnog donošenja proračuna za 2019. godinu nisu održavane duže vrijeme.

Autor teksta: Đorđe Tomić

Pribavila za naš sajt: Vlatka Tomić Trbović